Bu Blogda Ara

29 Mart 2017 Çarşamba

“BABALAR’’ ÖLMEZ

“BABALAR’’ ÖLMEZ

‘‘Babalar ölmez.” Babalar ölürse çocuklukta ölür. Babasız kalmak o dört harfe ömür boyu muhtaç kalmaktırKüçük yaşta babanızı kaybetmişseniz eğer hayat da çok büyük zorluklar sizleri bekliyordur.



Kavga ettiğinizde ya da başınız sıkıştığında koşup “Baba” diyebileceğiniz birisi yoktur. Sizi en çok koruyan, arkanızda duran o kocaman dağ yoktur. Çocukken pek varlığını hissedemezsiniz. Yaş büyüdükçe, sorunlar arttıkça ya da birisine ve ihtiyaç duyduğunuzda çok iyi hissedersiniz. Arkanızı yaslanmak istediğiniz o dağ yoktur.
Güç almanız gereken o nasırlı, şefkatli, güven veren o eller yoktur.
Tutacak dalınız, sıcaklığını hissedeceğiniz o eller yoktur.

Babasız büyümek yarım kalbe ve yarım kol gibi bazende yarım ayak, tek göz, tek kulak gibidir.
Nasıl yani; o bir tarafınız yoktur. Eksiktir kocaman bir boşluk vardır aslında. Baba kelimesi için neler verilmezdi ki, baba demek, baba çok şey anlatır aslında, anlayana ve bilene.


Adnan Zeki BIYIK ”Baban giderse” videosu izleyebilirsiniz.
Babaya ihtiyaç en çok büyüdükçe artar. Örneğin; babasız kalan bir çocuk hayatta baba kelimesi nedir bilemeyecek. “Baba param bitti, baba şuna ihtiyacım var, baba dayak yedim, baba okulda toplantı var diyemeyecek” okulda, iş hayatında, baban ne iş yapıyor denildiğinde “Benim babam vefat etti demek” kadar acı bir şey var mıdır?  
Ne zaman babamı düşünsem aklıma hep o şarkı gelir. Bana Bir Masal Anlat Baba.” 
Askere giderken onu götürecek kimse olmayacak, yemin törenine geleni olmayacak.


Geceleri kafanıza yorganı çekip hiç “Baba” diye ağladınız mı?
Yetim kelimesi nedir bilir misiniz? Herkesin acıyan gözlerle bakması, eve gelenlerin sofranıza oturmaması, herkesin gözünde korumasız kalmak, ama günler geçer o yetim çocuk büyür. Ama hep eksik büyür. Bir tarafı kırık, dökük, onun yaşındakiler sokakta topla oynarken o hayatın gerçekleri ile top oynamaktadır. Yani; çalışmak zorundadır.

Fatih KISAPARMAK türküsünde söylediği gibi; ”Cebinde yok parası, Bafra’dır sigarası, yüreğindedir yarası.”
Şebnem KISAPARMAK ”Babama Mektup”. Ağlatan mektubunu mutlaka dinlemenizi tavsiye ederim.
Babasız kalan bir kişi hem çocukluğunu, hem geleceğini kaybeder. Hep eksik hep yarım büyür. Siz siz olun babanızın değerini sağken bilin. Hayat size bir “Baba” kelimesini çok görebilir. Çünkü ölüm hep bizimle.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder