Bu Blogda Ara

27 Mart 2017 Pazartesi

BÜYÜK DEVLETLERİN YIKILIŞI

BÜYÜK DEVLETLERİN YIKILIŞI

Yazıma başlamadan önce Uzm. Prof. Dr. Oktay SİNANOĞLU’ na ALLAH’ tan rahmet dilerim. Mekanı cennet olsun.


Uzm. Prof. Dr. Oktay SİNANOĞLU şöyle diyor; “1860’larda Osmanlı Devleti Dünyanın en büyük Devletlerinden biriydi ve dağılacağı felan da yoktu. O dönemde JAPONYA dan resmi görevli Istanbula geliyor, ve bakıyor ki bu tatlı su monşerleri bu sahte aydınlar aralarında, Fransızca konuşmaya başlamış manzara odur ki burası yakında dağılacak.”



Sinanoğlu bundan sonrasını şöyle anlatıyor. Bunu bana aktaran Türkiye uzmanı japon TÜRKİYE için ağlayarak “Bak” dedi şimdi de sizin Ülkeniz İngilizceden dağılacak. Ha şu da var. O zamanki monşerlerin, Fransızca konuşma modası Türk halka tabana kadar inmemişti.
Ve Tunus un aksine biz paçayı Fransızlardan kurtardık. Ama şimdi öz dilini bırakıp kendini İngiliz zannetme hastalığı tabana kadar indirilmistir. Istiklal savaşı yaptık ve memleketin bir kısmını kurtardık. Ondan sonra son 50 yıldır Amarikası, İngilizi ve buradaki yardakcıları gizli cemiyet üyeleri bu işi tabana doğru yaymaya başlamış tir.

Nasıl oluyor? Ne yazık ki Anadolu’nun kuş uçmaz kervan geçmez bir kasabasında bakıyor sun bir kahvehane, bir de bakkal dükkanı. Adam ikisinin üstünü ingilizce isim yazmış. Milleti bu hale düşürdüler. Bu hava millete kasten verildi. Bir takım yalanlarla yutturuldu.


Ve ne yazık ki Türkiye’nin en büyük kayıbı 19 Nisan 2015 de Sinanoğlunu kaybederek yaşadı. Kimi insan ismini bilmezken Dünya ona “Türk Einstein” diyordu.
Uzm. Prof. Dr. Oktay SİNANOĞLU‘nun yaşamı.


Mekanın Cennet olsun. Uzm. Prof. Dr. Oktay SİNANOĞLU.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder